OŚRODEK WSPARCIA CARITAS DIECEZJI TORUŃSKIEJ W CHEŁMNIE - DYSTRYBUCJA ŻYWNOŚCI W RAMACH PROGRAMU POPŻ – PODPROGRAM 2019 – COVID-19
W związku z obecną trudną sytuacją związaną z rozprzestrzenianiem się wirusa SARS-CoV-2, Ośrodek Wsparcia Caritas Diecezji Toruńskiej w Chełmnie dostarczy do każdej Gminy w ramach Programu POPŻ artykuły spożywcze zgodnie ze złożonym zapotrzebowaniem – aktualną listą beneficjentów. Żywność zostanie dostarczona w terminie i miejscu ustalonym przez pracownika Caritas z wyznaczonymi pracownikami danego Ośrodka Pomocy. O terminie i sposobie dostarczania żywności do beneficjentów informować będą bezpośrednio pracownicy Gmin.
Z góry dziękujemy wszystkim pracownikom socjalnym, pracownikom gmin, służbom oraz wolontariuszom za zaangażowaniem i współpracę w wniesienie pomocy osobom najbardziej potrzebującym.
Dystrybucja żywności w Chełmnie
Transport żywności dla podopiecznych z Gminy Chełmno, zaplanowany jest na 27 marca 2020 r., o terminie dostarczania żywności informować będą pracownicy Gminy.
W ramach 1 paczki/os. beneficjenci projektu otrzymają:
Artykuły warzywne i owocowe
groszek z marchewką – 1,20 kg – 3 p.
fasola biała 1,20 kg – 3 p.
koncentrat pomidorowy 0,32 kg – 2p.
buraczki wiórki 0,35 kg – 1 sł.
powidła śliwkowe – 0,6 kg – 2 sł.
sok jabłkowy 1 l – 1 kart.
Artykuły skrobiowe
makaron jajeczny 1,5 kg – 3 p.
kasza gryczana 0,5 kg – 1 p.
herbatniki maślane – 0,40kg – 2p.
ryż biały – 1 kg – 1 p.
Artykuły mleczne
mleko UHT - 2 l – 2 kart.
ser podpuszczkowy dojrzewający - 0,4 kg – 1 kost.
Artykuły mięsne
szynka drobiowa - 0,6 kg – 2 p.
pasztet wieprzowy – 0,16 kg – 1 p.
Cukier
cukier biały 1 kg – 1 p.
Tłuszcze
olej rzepakowy -1 l – 1 but.
Dania gotowe
Gołąbki w sosie pomidorowym – 0,85 kg – 1 p.
Dystrybucja żywności w Dąbrowie Chełmińskiej
Transport żywności dla podopiecznych z Gminy Dąbrowa Chełmińska, zaplanowany jest na 01 kwietnia 2020 r., o terminie dostarczania żywności informować będą pracownicy Gminy.
W ramach 1 paczki/os. beneficjenci projektu otrzymają:
Artykuły warzywne i owocowe
koncentrat pomidorowy 0,32 kg – 2 p.
buraczki wiórki 0,35 kg – 1 sł.
powidła śliwkowe – 0,6 kg – 2 sł.
sok jabłkowy 1 l – 1 kart.
groszek z marchewką – 1,60 kg – 4 p.
fasola biała – 1,20 kg – 3p.
Artykuły skrobiowe
makaron jajeczny - 1,50 kg – 3 p.
kasza gryczana 0,5 kg – 1 p.
herbatniki maślane – 0,40 kg – 2 p.
ryż biały – 1 kg – 1p.
Artykuły mleczne
mleko UHT - 2 l – 2 kart.
ser podpuszczkowy dojrzewający - 0,4 kg – 1 kost.
Artykuły mięsne
szynka drobiowa - 0,6 kg – 2 p.
Cukier
cukier biały 1 kg – 1 p.
Tłuszcze
olej rzepakowy -1 l – 1 but.
Dania gotowe
Gołąbki w sosie pomidorowym -0,85 kg – 1p.
Dystrybucja żywności w Lisewie
Transport żywności dla podopiecznych z Gminy Lisewo, zaplanowany jest na 01 kwietnia 2020 r., o terminie dostarczania żywności informować będą pracownicy Gminy.
W ramach 1 paczki/os. beneficjenci projektu otrzymają:
Artykuły warzywne i owocowe
fasola biała 1,20 kg – 3 p.
groszek z marchewką – 1,20 kg – 3p.
koncentrat pomidorowy 0,32 kg – 2 p.
buraczki wiórki 0,35 kg – 1 sł.
powidła śliwkowe – 0,6 kg – 2 sł.
sok jabłkowy 1 l – 1 kart.
Artykuły skrobiowe
makaron jajeczny 1,5 kg – 3 p.
kasza gryczana 0,5 kg – 1 p.
herbatniki maślane – 0,40 kg – 2 p.
ryż biały – 1 kg – 1 szt.
Artykuły mleczne
mleko UHT - 2 l – 2 kart.
ser podpuszczkowy dojrzewający - 0,4 kg – 1 kost.
Artykuły mięsne
szynka drobiowa - 0,6 kg – 2 p.
pasztet wieprzowy – 0,16 kg – 1 p..
Cukier
cukier biały 1 kg – 1 p.
Tłuszcze
olej rzepakowy -1 l – 1 but.
Dania gotowe
Gołąbki w sosie pomidorowym -0,85 kg – 1p.
Dystrybucja żywności w Unisławiu
Transport żywności dla podopiecznych z Gminy Unisław, zaplanowany jest na 03 kwietnia 2020 r., o terminie dostarczania żywności informować będą pracownicy Gminy.
W ramach 1 paczki/os. beneficjenci projektu otrzymają:
Artykuły warzywne i owocowe
koncentrat pomidorowy 0,32 kg – 2 p.
groszek z marchewką – 1,20 kg – 3 p.
fasola biała – 1,20 kg – 3p.
buraczki wiórki 0,35 kg – 1 sł.
powidła śliwkowe – 0,3 kg – 1 sł.
sok jabłkowy 1 l – 1 kart.
Artykuły skrobiowe
makaron jajeczny 1,5 kg – 3 p.
kasza gryczana 0,5 kg – 1 p.
herbatniki maślane 0,2 kg – 1 p.
ryż biały 1 kg – 1p.
Artykuły mleczne
mleko UHT - 2 l – 2 kart.
ser podpuszczkowy dojrzewający - 0,4 kg – 1 kost.
Artykuły mięsne
szynka drobiowa - 0,6 kg – 2 p.
pasztet wieprzowy – 0,16 kg – 1p.
Cukier
cukier biały 1 kg – 1 p.
Tłuszcze
olej rzepakowy -1 l – 1 but.
Dania gotowe
Gołąbki w sosie pomidorowym -0,85 kg – 1p.
Dystrybucja żywności w Papowie Biskupim
Transport żywności dla podopiecznych z Gminy Papowo Biskupie, zaplanowany jest na 06 kwietnia 2020 r., o terminie dostarczania żywności informować będą pracownicy Gminy.
W ramach 1 paczki/os. beneficjenci projektu otrzymają:
Artykuły warzywne i owocowe
koncentrat pomidorowy 0,32 kg – 2 p.
groszek z marchewką – 1,20 kg – 3 p.
fasola biała – 1,20 kg – 3 p.
powidła śliwkowe – 0,6 kg – 2 sł.
sok jabłkowy 1 l – 1 kart.
Artykuły skrobiowe
makaron jajeczny 1,5 kg – 3 p.
kasza gryczana 0,5 kg – 1 p.
herbatniki maślane 0,4 kg – 2 p.
ryż biały – 1 kg – 1p.
Artykuły mleczne
mleko UHT - 2 l – 2 kart.
ser podpuszczkowy dojrzewający - 0,4 kg – 1 kost.
Artykuły mięsne
szynka drobiowa – 0,6 kg – 2 p.
filet z makreli w oleju - 0,51 kg – 3 p.
pasztet wieprzowy – 0,32 kg – 2 p.
Cukier
cukier biały 1 kg – 1 p.
Tłuszcze
olej rzepakowy -1 l – 1 but.
Dystrybucja żywności w Kijewie Królewskim
Transport żywności dla podopiecznych z Gminy Kijewo Królewskie, zaplanowany jest na 06 kwietnia 2020 r., o terminie dostarczania żywności informować będą pracownicy Gminy.
W ramach 1 paczki/os. beneficjenci projektu otrzymają:
Artykuły warzywne i owocowe
Groszek z marchewką – 1,20 kg – 3p.
Fasola biała – 1,20 kg – 3 p.
powidła śliwkowe – 0,6 kg – 2 sł.
sok jabłkowy 1 l – 1 kart.
Artykuły skrobiowe
makaron jajeczny 1,5 kg – 3 p.
kasza gryczana 0,5 kg – 1 p.
herbatniki maślane 0,4 kg – 2 p. ,
ryż biały – 1 kg – 1 p.
Artykuły mleczne
mleko UHT - 2 l – 2 kart.
ser podpuszczkowy dojrzewający - 0,4 kg – 1 kost.
Artykuły mięsne
szynka drobiowa - 0,6 kg – 2 p.
filet z makreli w oleju - 0,51 kg – 3 p.
pasztet wieprzowy – 0,32 kg – 2 p.
Cukier
cukier biały 1 kg – 1 p.
Tłuszcze
olej rzepakowy -1 l – 1 but.
Każdy Ośrodek Pomocy Społecznej otrzymał drogą elektroniczną zestawienie z podział artykułów spożywczych zgodna z ilością osób w rodzinie.
Jednocześnie informuje, że zgodnie z wdrożonymi wytycznymi w związku z panująca epidemią beneficjenci żywności nie będą podpisywać list potwierdzających odbiór żywności – załącznik nr 2 do wytycznych. W celu zapobiegania rozprzestrzeniania się wirusa listy podpisywać będzie osoba dostarczająca żywność, m.in. wyznaczony pracownik gminy, pracownik socjalnym lub wyznaczona osoba służb wspierających.
Listy zostaną przekazane przesyłką rejestrowaną na adres Gminnych Ośrodków Pomocy Społecznej.
W razie pytań pozostajemy do Państwa dyspozycji
Tel. Kontaktowy 668-122-962
Tel. Kontaktowy 056 674 44 03
Adres e-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.
Ewa Hodana