OŚRODEK WSPARCIA CARITAS DIECEZJI TORUŃSKIEJ ROZPOCZYNA WYDAWANIE ŻYWNOŚCI W RAMACH PROGRAMU POPŻ – PODPROGRAM 2019
Dystrybucja żywności w Chełmnie
Wydawanie żywności podopiecznym z Gminy Chełmno, odbędzie się w dniach 17-18 luty 2020, w godzinach 9,00-12,00 w pomieszczeniach Ośrodka Wsparcia Caritas Diecezji Toruńskiej w Chełmnie ul. Szosa Grudziądzka 3A.
W ramach 1 paczki/os. beneficjenci projektu otrzymają:
Artykuły warzywne i owocowe
groszek z marchewką – 0,40 kg – 1 p.
fasola biała 0,40 kg – 1 p.
koncentrat pomidorowy 0,32 kg – 2p.
buraczki wiórki 0,70 kg – 2 sł.
powidła śliwkowe – 0,6 kg – 2 sł.
sok jabłkowy 1 l – 1 kart.
Artykuły skrobiowe
makaron jajeczny 0,5 kg – 1 p.
makaron kukurydziany bezglutenowy - 0,50 kg – 1p.
kasza gryczana 0,5 kg – 1 p.
Artykuły mleczne
mleko UHT - 2 l – 2 kart.
ser podpuszczkowy dojrzewający - 0,8 kg – 2 kost.
Artykuły mięsne
szynka drobiowa - 0,9 kg – 3 p.
filet z makreli w oleju - 0,51 kg – 3 p.
Cukier
cukier biały 1 kg – 1 p.
Tłuszcze
olej rzepakowy -1 l – 1 but.
Dystrybucja żywności w Dąbrowie Chełmińskiej
Wydawanie żywności podopiecznym z Gminy Dąbrowa Chełmińska, odbędzie się w dniu 18 luty 2020, w godzinach 9,00-13,00 w remizie OSP w Dąbrowie Chełmińskiej przy ulicy Strażackiej.
W ramach 1 paczki/os. beneficjenci projektu otrzymają:
Artykuły warzywne i owocowe
koncentrat pomidorowy 0,48 kg – 3 p.
buraczki wiórki 0,7 kg – 2 sł.
powidła śliwkowe – 0,6 kg – 2 sł.
sok jabłkowy 1 l – 1 kart.
Artykuły skrobiowe
makaron kukurydziany bezglutenowy - 0,50 kg – 1p.
kasza gryczana 0,5 kg – 1 p.
Artykuły mleczne
mleko UHT - 2 l – 2 kart.
ser podpuszczkowy dojrzewający - 0,8 kg – 2 kost.
Artykuły mięsne
szynka drobiowa - 0,9 kg – 3 p.
pasztet wieprzowy 0,16 kg – 1 p.
filet z makreli w oleju - 0,51 kg – 3 p.
Cukier
cukier biały 1 kg – 1 p.
Tłuszcze
olej rzepakowy -1 l – 1 but.
Dystrybucja żywności w Lisewie
Wydawanie żywności podopiecznym z Gminy Lisewo, odbędzie się w dniu 19 luty 2020, w godzinach 9,00-12,00 w pomieszczeniach Gminnego Ośrodka Pomocy Społecznej w Lisewie ul. Toruńska 15.
W ramach 1 paczki/os. beneficjenci projektu otrzymają:
Artykuły warzywne i owocowe
fasola biała 0,40 kg – 1 p.
koncentrat pomidorowy 0,32 kg – 2 p.
buraczki wiórki 0,7 kg – 2 sł.
powidła śliwkowe – 0,6 kg – 2 sł.
sok jabłkowy 1 l – 1 kart.
Artykuły skrobiowe
makaron jajeczny 0,5 kg – 1 p.
makaron kukurydziany bezglutenowy - 0,50 kg – 1p.
kasza gryczana 0,5 kg – 1 p.
Artykuły mleczne
mleko UHT - 2 l – 2 kart.
ser podpuszczkowy dojrzewający - 0,8 kg – 2 kost.
Artykuły mięsne
szynka drobiowa - 0,9 kg – 3 p.
filet z makreli w oleju - 0,51 kg – 3 p.
Cukier
cukier biały 1 kg – 1 p.
Tłuszcze
olej rzepakowy -1 l – 1 but.
Dystrybucja żywności w Papowie Biskupim
Wydawanie żywności podopiecznym z Gminy Papowo Biskupie, odbędzie się w dniach 20 – 21 luty 2020 , w godzinach 9,00-12,00 w sali OSP w Papowie Biskupim.
W ramach 1 paczki/os. beneficjenci projektu otrzymają:
Artykuły warzywne i owocowe
koncentrat pomidorowy 0,48 kg – 3 p.
buraczki wiórki 0,7 kg – 2 sł.
powidła śliwkowe – 0,6 kg – 2 sł.
sok jabłkowy 1 l – 1 kart.
Artykuły skrobiowe
makaron jajeczny 1 kg – 2 p.
makaron kukurydziany bezglutenowy - 0,50 kg – 1p.
kasza gryczana 0,5 kg – 1 p.
herbatniki maślane 0,2 kg – 1 p.
Artykuły mleczne
mleko UHT - 2 l – 2 kart.
ser podpuszczkowy dojrzewający - 0,8 kg – 2 kost.
Artykuły mięsne
szynka drobiowa - 0,9 kg – 3 p.
filet z makreli w oleju - 0,51 kg – 3 p.
Cukier
cukier biały 1 kg – 1 p.
Tłuszcze
olej rzepakowy -1 l – 1 but.
Dystrybucja żywności w Kijewie Królewskim
Wydawanie żywności podopiecznym z Gminy Kijewo Królewskie, odbędzie się w dniach 24 – 25 luty 2020, w godzinach 9,00-12,00, w pomieszczeniu Ośrodka Zdrowia przy ul. Chełmińskiej 7b w Kijewie Królewskim.
W ramach 1 paczki/os. beneficjenci projektu otrzymają:
Artykuły warzywne i owocowe
koncentrat pomidorowy 0,48 kg – 3 p.
buraczki wiórki 0,7 kg – 2 sł.
powidła śliwkowe – 0,6 kg – 2 sł.
sok jabłkowy 1 l – 1 kart.
Artykuły skrobiowe
makaron jajeczny 1 kg – 2 p.
makaron kukurydziany bezglutenowy - 0,50 kg – 1p.
kasza gryczana 0,5 kg – 1 p.
herbatniki maślane 0,2 kg – 1 p.
Artykuły mleczne
mleko UHT - 2 l – 2 kart.
ser podpuszczkowy dojrzewający - 0,8 kg – 2 kost.
Artykuły mięsne
szynka drobiowa - 0,9 kg – 3 p.
filet z makreli w oleju - 0,51 kg – 3 p.
Cukier
cukier biały 1 kg – 1 p.
Tłuszcze
olej rzepakowy -1 l – 1 but.
Dystrybucja żywności w Unisławiu
Wydawanie żywności podopiecznym z Gminy Unisław, odbędzie się w dniach 27-28 luty 2020, w godzinach 9,00-13,00 w pomieszczeniach Hali Sportowej w Unisławiu, ul. Sportowa 18.
W ramach 1 paczki/os. beneficjenci projektu otrzymają:
Artykuły warzywne i owocowe
koncentrat pomidorowy 0,48 kg – 3 p.
buraczki wiórki 0,7 kg – 2 sł.
powidła śliwkowe – 0,6 kg – 2 sł.
sok jabłkowy 1 l – 1 kart.
Artykuły skrobiowe
makaron jajeczny 1 kg – 2 p.
makaron kukurydziany bezglutenowy - 0,50 kg – 1p.
kasza gryczana 0,5 kg – 1 p.
herbatniki maślane 0,2 kg – 1 p.
ryż biały 1 kg – 1p.
Artykuły mleczne
mleko UHT - 2 l – 2 kart.
ser podpuszczkowy dojrzewający - 0,8 kg – 2 kost.
Artykuły mięsne
szynka drobiowa - 0,9 kg – 3 p.
filet z makreli w oleju - 0,51 kg – 3 p.
Cukier
cukier biały 1 kg – 1 p.
Tłuszcze
olej rzepakowy -1 l – 1 but.
W razie pytań pozostajemy do Państwa dyspozycji
Tel. Kontaktowy 668-122-962
Tel. Kontaktowy 056 674 44 03
Adres e-mail: ośTen adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.